2012. november 15., csütörtök

FashionEVE a Corvinuson


Budapest, 2012. november 10. Azonnal közölhető!


Vessünk egy pillantást a magyar divatélet kulisszái mögé a FashionEVE szemszögéből! November 20-án a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem csak a non-stop catwalknak titulált aulájában lesz főszerepben a sikk, hanem az 500 fős nagyelőadójában is. Az egész estés show első felvonásában Egy divatmagazin születése címszó alatt a hazai magazinikonok csapnak nyílt brainstormingot. Az est második felében a blogvilág nagyjai ütik tovább a vasat, hiszen a Beszédes viselet című egy órás kerekasztal beszélgetés az igazi fashionisták metakommunikációs eszköztárát fogja kivesézni.

Már hagyományosnak tekinthető, idén mégis komolyabb vérfrissítésen esett át a Komm7 rendezvény a Corvinuson. Ez a három nap a Magatartástudományi Intézet gyakornokainak produktuma, amelynek minden állomása a szakmájuk köré csoportosul a legkülönbözőbb értelmezésekben. Programjai között ékes helyet foglal el a keddi FashionEVE, amely a fiatal divatblogger, Csalár Bence és új oldalának - bencecsalar.com - első saját rendezvénye a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet közreműködésével.

A Fashion Eve kampányfotóit Balla Vivienne, az év divatfotósa készítette, amelynek koncepciója a “divat mint kommunikációs eszköz” prezentációja volt. A fotók nem jöhettek volna létre a Szputnyik Shop támogatása nélkül, hiszen kínálatuk számos olyan felsőt tartalmaz, melyek mind társadalmi, mind kulturális szempontból mondanivalóval rendelkeznek és felvetik az alábbi kérdéseket: miért viselnek a fiatalok polgárpukkasztó darabokat? Mit szeretnének ezzel a világ tudtára adni? Mi állhat a dolgok hátterében?

Az esemény szeretné lerántani a leplet vagy legalább résnyire nyitni a zárt ajtókat és olvasni a sorok között. Ebben az esetben mindez nem közhely puffogtatásként, hanem szó szerint értendő célkitűzés. Egy divatmagazin mindig a csillogást hivatott sugározni. A blogok ugyanezt a végtelen eleganciával fűszerezett gondtalan életérzést közvetítik felénk. A különbség csak annyi, hogy épp nem papír formában, de sokszor még szélesebb körben. Sokan képzelik, hogy bloggernek vagy főszerkesztőnek lenni az élet „de Luxe” kiadásban.

A kérdések mögöttes mondanivalókat, eszméket, B terveket, a web 2.0 világának buktatóihoz és útvesztőihez és az imázs receptjét és a „fancy” szókapcsolatok mögötti esetleges marketing üzeneteket szondázzák majd. A közönség személyében a szervezők a jövő média, - és stílusguruit látják, akik a lehetőségeiket és az álmaikhoz vezető utat pedig a szakma jelenlegi nagyjaival szeretnék feltérképezni.

A kíváncsi faggató - alias: a moderátor szerepében - Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője. A nívós vezénylet mellett a kupaktanács line-upja sem elhanyagolható: Szűcs Péter ezúttal a nemzetközi sikerek felé nyargaló Fashion Issue-t képviseli, Tóth Ali a The Room meséjének narrátora lesz, Dombrádi Olivér a LACK hitvallást kelti újra életre, Strasser Orsolya pedig a PS Magazin kuriózumnak számító „egyszerre alter és pop” műfajának sajátosságaiba avat be minket, illetve Lendvai Lilla, stylist mesél arról, hogy a magyar designerek divatanyagai mennyire állják meg helyüket egy nemzetközi babérokra törő magyar születésű divatmagazin hasábjain.

Az egész estés show második és egyben utolsó felvonásáról pedig Maróy Krisztina vezetésével Csalár Bence, Molnár Dorka by thesense.com, Chaby, a Smize Divat sorainak egyengetője, továbbá a Festy, a Festy in Style nagykövete, illetve Gergely Judit, a Plus Size Life nagyasszonya gondoskodik.

A FashionEVE szüneteiben a „Beszédes viselet” című kiállítást tekinthetik meg a látogatók, ahol a magyar divatbloggerek stílusát, öltözködési szokásait ismerhetjük meg részletesebben.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...