2012. október 9., kedd

Tabukat feszeget a PS Magazin őszi száma



A PS Magazin aktuális, őszi száma határozott irányváltás eredményeként mind külsőleg, mind tartalmilag átalakult. Új megjelenésük 100%-ban saját, hiteles tartalommal és kreatív megoldásokkal kívánja színesíteni a hazai lappiacot.

Nem titkolt céljuk, hogy felhívják a figyelmet a hazai, kortárs tehetségeinkre, értékeinkre, sikereinkre és azokra az aktuális témákra, amelyek bennünket, budapestieket vagy épp az ország legkisebb falvában élőket érdekli.

Anyagaikkal szeretnék tágabb perspektívát nyújtani, látóköröket szélesíteni, rávilágítani kevésbé látható dolgokra és emberközelibbé tenni olyan hivatásokat, melyeket csak kevesen űznek.

Legújabb megjelenésük vezérfonala egy időtlen és egyben folyamatosan változó jelentésű téma, ami szerves és meghatározó része életünk mindennapjainak. A TABU, amitől lesütjük a tekintetünket, amitől felháborodunk, vagy amivel szembeszállunk, ami meghatározza a környezetünkhüz és a világunkhoz való viszonyunkat. Új számukban arra keresik a választ, miképp állunk Budapesten e kényes és összetett témához, mennyire vagyunk elfogadóak, befogadóak és nyitottak az új felé.

Magazin szereplői és közreműködői sokat segítettek abban, hogy betekintsünk számunkra idegen élethelyzetekbe, és némi rálátást kapjunk arra vonatkozóan, hogy az ismeretlen, sokszor nem is olyan idegen és misztikus, mint amilyennek gondolnánk.

Címlapon, a Ghánából érkező, és Magyarországon ismertté vált énekesnő, Sena a befogadásról, és többek között arról mesél, hogyan vált hazánkban sikeres előadóvá és nem utolsó sorban anyává.

A hozzá hasonlóan külföldről érkező Minda Endre, a Hangmás frontembere a „mindenhol idegen, mindenhol otthon” érzésről és arról a furcsa kettőségről beszél, ami mindennapjait jellemzi.

A zenei frontról elkanyarodva Oltai Kata és az Ív&Candie alkotópáros egy gondolatébresztő írással és képsorral boncolgatja napjaink egyik talán legaktuálisabb témáját: a női és férfi szerepek viszonyát, valamint azokat a berögzült ideákat, amik egyre inkább életképtelennek bizonyulnak mai világunkban.

A vintage népszerűsége kapcsán taglalják ezt az érdekes jelenséget is: miként vágyódik a XXI. század embere a múlt csendessége, lassúsága és egyedisége után, hogyan keresi a csúcsdizájn steril környezetében a barátságos, „otthon” hangulatot.

A megújulás és a visszatekintés kettősségének hangulatában született őszi számhoz kapcsolódnak divatanyagok is, melyeket a szemtelenül fiatal Barna Bálint, a még kevésbé ismert, de annál tehetségesebb Kovács Tamás, és a közkedvelt divatfotós, Viszlay Márk készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...